Monday, January 3, 2011

Kembali ke sekolah...

Posted by Acik Mano at 9:54 AM
Ari ni 3 Jan 2011 hari pertama anak2 kembali ke sekolah bagi tahun 2011... anak2 acik terlebih excited ... coz yg 2nd naik form 1... yg 3rd tahun ni nak peksa UPSR.. bila tanya azam tahun baru... tak mau kalah memasing smua subjek nak score A... bagus2 anak2 mama....
Last Friday kan cuti am, tapi kna gi skolah they all gak tuk daftar n bayar yuran... punya le ramai...sampai  tak cukup kerusi nak duduk dlm dewan tu... ni disebabkan ramai yg tukang hantar dr yg nak mendaftar... bagus2x coz bagi sokongan moral pd anak2... ke nak 'mengenang masa2 silam'...
Beza tul time acik daftarkan anak masa standard 1 dulu... kebanyakan mommy n daddy muda2 belaka... bila dah daftar tu form 1 plak mommy n daddy dah 'matang2x' rupa n wajah memasing... ehekehekehek... dah tua le gamaknya... (termasuk le acik gak...)
Ya le kan ari tu Jumaat, rasa2 next time cikgu kena tukar hari lain le nak daftar n bayar yuran ni, coz org2 Muslim yg lelaki nak gi mesjid... bila jarum jam dah tunujuk kul 12 tgh, ha mula le bapak2 membebel, coz urusan tak selesai lagi... ya tak ya gak... tau le sekolah ni muhibbah ...so cikgu kena le prihatin kit, kaum bapa nak gi Jmaat... cam na pun tabik le pd cikgu n pengawas2 n guard sekolah, coz melayan kami ibubapa dgn cemerlang sklai.....

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei