Tuesday, May 17, 2011

Ganyang Aedes

Posted by Acik Mano at 6:16 PM
Program ganyang menganyang...wah main sodap bunyinye kan...sesuka ati je nak menganyang..ingat anak ayam apa...memang le bukan anak ayam...ni anak nyamuk...apa gi sang jentik2 le.
..
Ni le program yg telah dijalankan di taman acik ari minggu semalam...macam2 le yg ada...tapi sayang kurang promosi...kalu acik tahu awal habis 1 Somban acik war2 an...tag kawan2 di FB...leh gak jumpo kawan2 lamo sambil2 round2 tengok pameran...








Meh kito nengok apo xtvt yg ado...

 Kan main semangat doh acik gi ke padang kul 7.30 pagi nak bersenam@beraerobik...tapi duk tepi padang tu je...jurulatih tak mai lagi...sampai naik lotih nunggu eh...


Udahnye tolong le bebudak susun kerusi...
rajin anak2 Dahlia & Cempaka ni rupenya...semangat membantu ...
semangat 1 Malaysia...muhibbah
 Senam bersenam bermula kul 8.30...coz jurulatih baru balik dari xtvt senaman mingguan di City Park (kata nye le...)...
Ni pun tak puas ati gak...ada ke patut nak buat senam2 ni jurulatih pakai seluar jeans n selipar...alllooo sayang nak buat xtv bio le semangat...sesuai le dgn acara....baru le ada uuummmpppp...
so...meh le kite negok...lengok2 punggung..pusing2 pala..pusing2 lutut..ikut irama...
boring nye pasal acik blah je...
balik umah masak break fast...
lama tak pekena pulut dgn sambal..
pagi tu acik tanak pulut n sambal tumis...tetiba teringat pada emak(aruah-Al-Fatihah)...coz slalu tolong dia menghalau burung time padi terbit n makan pulut tengah sawah...
(ada bukit kecil tengah2 sawah tu...)situ le tempat acik lepak sambil halau burung...guna kelentong...(tin kosong yg diikat pd tali, then leh ditarik...meriah bunyi tin2 kosong tu...)
terbau-bau plak bau padi terbit...buat emping sodap..uuu..rindu lama tak makan emping fresh..

lawak2.... pa le u all pakai selipar ada pakai jeans nak bersenam...

Sebelum senam bersenam tu ada le sesi pendaftaran cabutan bertuah, peraduan mewarna...mencari jenik2...pa2 tah lagi.......
Acik daftar tuk cabutan bertuah je..nama hubby n CB(anak sulong) acik daftar sekali...(walupun acik tahu once in the blue moon memang susah nak dapat...) cabutan ni dibuat masa petang selepas perasmian...
.....HWA...=(  baru sat ni tadi adik(anak bongsu) tepon bgi tahu member sekolah dia kata nama mama naik tuk cabutan bertuah...hamper RM150, tapi mama tak ambik...dia tukar nama org lain le...
(....ni yg bengang ni ngapa le adik bgi tahu mama nama naik...)
....tak leh harap tul si Ena (anak yg tengah)..dah pesan dah kalu nama mama naik bgi tahu mau je mama lari gi ambik..rupa2nye dia leka bermain n melayan adik2 kecik...(heh hampeh tul...tak leh diharap)
...kan dia tak tahu time cabut mencabut nama tu, acik dok buat bihoon sup tuk they all makan...uuuuuu...
dok melayan masak ni nama cabutan bertuah acik jadi tak bertuah..uuuu

......Tuk memujuk diri acik cakap le dgn adik..tu le bukan rezeki mama  n u all, kan papa selalu kata kalu bukan rezeki kita nak makan dah sampai ke mulut pun leh jatuh.....so acik redha je le...memang bukan rezeki...

hanya kaki je yg goyang....










Ada gak sesi karok...part ni CB gatal2 le nak asah bakat
..layan je le anak mama sorang ni...(sapa tah diikutnye..)
....lagu???
tak main lagu jiwang...tengah2 hari mana tangkap lentok.
..lagu yg hot le sikit...dok cari lagu Goyang Inol tak de
...so Goyang Bali pun jadi le...janji goyang gak
...bukan kueh goyang tau...



Ada gak pameran2..n agensi kerajaan yg terlibat...
adik2 JPA3 ada..
JPN ada, Kementerian Kesihatan ada, SAINS ada, SPR ada...
nak anak benih tuk ditanam pun ada
...gerai2 jualan pun ada.. ni yg acik bengang kalu tahu awal leh ambik 1 gerai...sewa 20hinggit sehari...leh buat promo kek, cup kek, cekelat n bling2 acik... so acik komplin le, alasan....1st time buat besar2an, last year buat kecik je, sambuatn kurang memuaskan....tu yg jadi tak pasti tu nak buat apa ...
 alasan ni acik kurang setuju..acik kata je...promosi kurang, acik tahu pun ari jumaat petang tu...
....coz boss acik dulu selalu pesan "MAKE THE RIGHT THING AT THE 1ST TIME AND ALWAYS" ...ala u all layan gambar je le...malas nak cakap...
pameran berkenaan demam denggi

leh buat IC n renew...

cam pasar lambak dah jadinye tepi taman ni...

leh bayar bil di sini...

kopi kesihatan

Pada yg berminat leh gi sini Coffee Omega untuk mendapatkan coffee tersebut...(acik x de dapat komesen ya...)

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei