Tuesday, January 4, 2011

Saya Blogger N9

Posted by Acik Mano at 9:42 AM
SAYA BLOGGER NEGERI SEMBILAN......
Kali ni acik anak negeri 9 nak joint... tq pd Blog Pilihan Malaysia kannye senang nak dapat peluang ni ....sapa nak joint bleh je... tiada paksaan, tapi kena tengok le hari yg sesuai tuk ko rang joint, jgn silap ari udah...
Acik Blogger N9... bleh panggil Acik Mano ... nak contac snang je..kalau fb taip je Acik Mano, klau tersesat ke My bake n Beading World tu blog Acik gak... pd sesiapa minat nak oder mengoder kek n tempah manik bleh le lawat sana...
Acik ni berfamily... anak2 dara smua dah beso2 belaka...
Duk d Somban.. dokek dengan JJ... anak jati Kolopilah...tanah beradat le istilahnye ....
Banyak tompek yg menarik kek tompek Acik ni.. kalu cam PD tu u all dah biaso donga ni nak pekona an topmek2 yg kurang d ketahui...meh kito nengok....
We call it Istano Senanti....ehsan google lah..
ehsan google gak..
Taman Budaya ...sawah padi (dokek umah bonda..)
Dataran Senawang..nak lepak2 ..ehsan google nye gak
Ulu Bendul...gambar dr Blog Best D'N.Sembilan (share ye brader..)
Lata Kijang ni d Jelebu, 100 m tingginye air tejun ni
..d Kg. Esok.. kg org asli...
Cendol Leman Dawi...kalu nak tau sejarah n smua berkenaan
N9 bleh jumpo pak cik ni...

Air Paneh kek Rombau...
Meh datang Nogori 9....

2 comments:

iina on 19:30 said...

air terjun lata kijang kek jelobo tuh bukan jeram toi ko cik.. dulu selalu yo lalu lalang kek situ bilo balik umah mak mertuo... lamo dah tak p pilah.. dulu kitorg pgl pekan koboi maso belajar kek matrik ukm.. bangunan lamo tuh dah xdo dah.. dah roboh buek bgn baru ;)

Acik Mano on 08:11 said...

salam iina... tak samo doh .... lata kijang tu nun jauh kek kg. esok, kg org asli tu.. kono lalu kg. england lai (kg.org asli gak...ado 3 buah yoh umah kek situ)...jalan eh kalau ponah poi kl ikut gonting sopah kek situ lah jalan masuk eh..nak naik kek situ kono guna 4whelldrive kok tak tak lopeh naik doh...
kok jeram toi duk eh topi jalan dr pantai nak ke klawang tu yoh...sodap ooo kalau nak 'becomporo' bleh 'tojun tiruk' kek kolam bosa tu... acik pun dah lamo tak singgah ....

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei