Friday, March 18, 2011

Masak....

Posted by Acik Mano at 4:10 PM
Dah lama tak masak2 sejak Kak Yah gi Pakistan, xtvt masak ni terhenti coz, dia je yg rajin...yg lain2 rajin gak, tapi kurang le sikit kot.....
Memandangkan tak baik membuang rezeki yg org bagi kena le gak buat masak2 ni... mana tak nye beras dah naik bubuk, bawang dah tumbuh nak jadi pokok, ikan masin terubuk dah hilang masin, keropok leko dah tak melengko dah... so kena le dimasak.....tu semua ehsan org bagi pada we all.....
Apa menunye..... ni mesti ada yg keco ayo leyo nnti dengar....
Kita layan gambar in mission nye dulu....
Ni tukang kacau ni....bangga mertua nengok menantu masak2...
Tukang makan.... menikmati keropok leko sementara menunggu lauk masak...
yg kiri...cencaluk...yg kanan sambal ketuk kata tukang bawaknye (Nor ......)
 Ikan tengiri masak asam, berpesta dengan tomato n bendeh...versi Pilah le ye...coz org Melaka tak de masa nak masak...
 Ikan terubuk masin yg digoreng dgn bawang n cili padi, diperah pula dgn asam limau... peh...sodap...yang ni ehsan Neeza(naik darah tinggi acik kalau makan bebanyak...)...nest time acik nak mintak dia buat nasi kerabu plak...
Ayam goreng ... tuk mereka yg tak makan sayur ......
Sambal sotong...special request dr mereka (salah sorangnye Cik Wani) yg tak minat sayur ...
Maap ye kalian semua...ketua cheft makan dulu yo...nak raso sodap ko tak....
peh tu komen ketua chef ...."kao orang tak yah makan doh...tak sodap....bia Kak Pisah makan sorang-sorang yoh....osah tak sodap eh..." 
tu le ayat yg dia selalu guna ..... siapa nak tertipu dengan ayat dia tu... ceh...

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei