Monday, October 31, 2011

Sambungan .. Cameron Highland..

Posted by Acik Mano at 12:32 PM
.. We all gerak balik jap lepas tu je.. sampai hotel kul 7.30mlm ..mmg cantik le.. time dinner.. so sempat lagi posing sgn adik PPNN9 .. adik2 ni mmg suka berposing..
muka2 org dah kenyang..

dah makan pun sejuk lagi coz hari ujan..

say cheezee..

senyum bonda..

tak jadi nak nguyah bila persan org snap gambo..

peace..

gurau2 plak.. kang tertikam betul2 anka org ni kang ..sapo nak jawab..

ada yg nak jadi kasim selamat ke ni??

terkejut ke apa ni..


kontrol macho memasing nye rupe..
..... tet... peh tu masuk kelas....le..
Soknye lawatan projek ekonomi.. SDSI .. ledang strawberry.. KHM di Tanah Rata.. di usahakan semenjak 2000 lagi.. mas ae all dtg kilang nye tak beoperasi..cuti..

Produk yg ada di sini ...
strawbery le..

pag2 ni dihantar ke TESCO.. yg kecik 4 hnggit ..yg besar 8 hinggit..

jem yg ni ada buahnya.. masam2 manis.. (home made) n acar strawbery (bleh than gak pedasnya)

kordial

jem yg ni manis kilang yg buat

yang paling teruja ni ha.. ice cream..

Add caiceream dgn toping strawbey..

saja gurau dgn emak mian suap2 ..


berkongsi rezeki..

wajah2 ceria makan ice cream
Sebelum balik semua pakat beli sebagai buah tangan .. coz produk yg djual susah nak dapat di somban..kata pakcik tu.. kalu nak kena cari di SOGO..bilo plak maso nak gi beli di sana..

buah limau apo tah ni..

lenggeng kangkung nak balik slepas enyang makan ice cream..

bincang ..peh ni nak gi mano ni..sapo nak jadi kepalo??
Peh tu sebelum balik hotel tuk check out sempat lagi gi sini.. ooo rugi le kalau tak pi..
proses pengeringan daun2 teh


kena jalan doh..

pemandangan menyejukkan mata



save the tree ..4 this org utan...

contoh mesen mengisar daun teh


tunggu giliran


alat mengisar daun teh
Suka duk dlm kilang ni..coz bau teh yg nyaman..

5 comments:

Reflisia on 12:36 said...

terasa rindu nak ke sana lagi...best kan!

Acik Mano on 12:54 said...

Yup Mas.. best .. kalu dapat duk dgn they all n joint buat xtvt they all lagi best kot.. kerja di ladang strawbery..kebun bunga n sayur.. mesti jadi selim melim bila makan ayur2 je tiap2 hari..

model pakaian muslim wanita on 18:28 said...

wow great post thanks.

mamawana on 23:52 said...

Rindu nak gi Cameraon Highland..

mamawana on 23:54 said...

Bestnyer gi Cameron Highlands

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei