Friday, November 25, 2011

Bercomporo.. yeh..yeh..yeh..

Posted by Acik Mano at 9:11 PM
Cuti sekolah dah mula.. horey..horey.. horey...suka le bebudak sekolah... tapi Acik kurang suka le.. sebab kids suka merayau-rayau time cuti ni.. buat benda yang tak berfaedah ..gi lepak2 dgn kenkawan di tepi longkang.. kalu baca buku kan ada manafaat.. tapi tengok buku gak le.. kalau buku ilmiah memang bermanafaat.. kalua noverl cam na..ada manafaat ke.. they all kata ada  tuk menambahkan vocab dan susunan ayat.. yang ni Acik tak pasti.. (tme acik dulu suka gak baca novel ni..selaki tak katam, mana nak tidur.. huhuhu..) so cam na nak negah anak2 plak...
Lagi satu xtvt last week end gi mandi di Ulu Bendul.... Acik sebenarnya nolong anak sedara di kedai makan.. tlg di dapur sikit2 ..basuh pinggan sikit2... sebenarnya dia mtak tlg di depan jemput pelanggan masuk.. acik malu le, tak pandai nak rebut2 pelanggan dgn kedai sebelah.. kena belajar gak ni cam na caranye.. bagi acik bio le kedai mana yg mereka suka nak masuk.. tu semua rezeki yang Allah bagi kan.. jadi ngapa nak rebut2 ..nanti naik fedup plak pelanggan tu plak kan...langsung tak mo masuk kedai kita.. kalau makanan kita sedap n layanan kita tip top dan harga berpatutan mesti mereka datang lagi..
Sepatutnya kids tolong sama, tapi bebudak mana bleh tahan jumpa air cam tu.. so they all off day le ari Ahad tu ari...
Macam2 posing they ambil gamo..acik nengok je le ...

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei