Sunday, November 27, 2011

cuti-cuti mesia..

Posted by Acik Mano at 12:01 PM
Cuti sekolah dah habis 2 minggu.. acik plak tak memana-mna pun bawak kids gi bercuti.. coz acik tlg anak sedara di kedai makan..jadi kitchen helper le pulok masa week end coz dia tak menang tangan wife dia bersalin.. so kids ikut sma le.. tapi lain pulak kerojo they all.. dari kul 7.30 pg berendam sampai kul 4.30 ptg..itu pun setelah siren dah dibunyikan sebab di hulu sungai dah hujan then takut berlaku kepala air (air besar) so siren dibunyikan supaya mereka yg bermandi manda nak ke darat utk keselamatan ... tak kisah nak makan pun.. semua nya kebiruan disebabkan kesejukan...,meh tengok they all in action..











La ni muka memasing dah lebab dan bersalin kulit...
Peh tu balik kg le.. tuk pekena durian pulok ..kan dah musim durian n rambutan dah ni...


Tak kuasa bawak kuit dia balik..so kopek thenm masukkan dalam bekas.. kalu tidak mau seminggu kereta dapat perfium durian percuma selama 1 minggu...

2 comments:

mamawana on 23:51 said...

Assalamualaikum

Bestnyer main ayor.. sedapnyer deroyan...

Acik Mano on 08:12 said...

mamawana meh le mai ulu bendul tuk main ayor.. la ni musim deroyan di area ni gak.. bleh beli borong bawak balik penuh bonet keto..

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei