Monday, July 30, 2012

Salam Ramadan

Posted by Acik Mano at 4:27 PM
Salam Ramadan .. hari ni dah hari yg ke 10 kita melalui bulan posa ni.. kejap je rasanya.. cam mana iftar hari2 yang lepas.. hebar? biasa? Bagi acik sama je macam2 hari yg lain cuma bezanya time makan tu lah.. ya le acik tengah cuba menahan selera.. nak maintain BP ni.. lauk main rebus2 je le.. senang .. kalu goreng2 nanti laling bising... so laling buat lauk sendiri.. goreng ikan bilis + kacang tanah .. n buat sambal tomato... kids plak frozen ayam .. time nak buka goreng je le.. tak pun burger they all goreng.. acik mmg tak usik le.. kueh2  n roti tak usik langsung.. kan ada sebuk penaik n pewarna .. so lupakan le.. time buka air yang dibuat sendiri le acik minum.. buat air soya.. tuk budak2 buat bandung blanded .. baru2 ni nescafea blended.. tapi tak bagi minum air batu banyak2 nanati tak larat nak gi terawih..
Cakap pasal solat terawih ni.. satu yg acik tak paham.. ngapa le masa imam kata luruskan dan rapatkan saf.. masih lagi mok cik2 duduk2 nyembang.. bila imam kata Allah hu akbar.. baru terhegeh-hegeh nak bangun.. akibatnya saf tak rapat..setahu acik masa belajar dulu kalau daf tak rapat nanti iblis duduk diantara ruang yg kosong tu... kan ke org yg di belakang kena mauk ke ruang kosong tu.. tapi tak belau cam tu.. tak paham tul apa tah masalah aok cik-mok cik ni.. sayang sanggat kot pd sejadah dia.. entaha le.. Agaknya mok cik tu fikir bulan Ramadan ni iblis telah diikat .. so tak leh menyelit di ruang2 tu kot.. sbb tu le dia buat dek je...so what should I do?... 

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei