Wednesday, October 24, 2012

Raya Aidil Adha

Posted by Acik Mano at 10:17 AM
Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha..aka raya korban
Hari Jumaat kita umat Islam bakal merayakan Hari Raya Korban.... semua maklum kisahnya pengorbanan Nabi Ibrahim keatas anaknya Nabi Ismail...
Ni pendapat acik le, memang la daging korban di agih-agihkan.... tapi yg agak kesal adakah habis dimakan, at last masuk peti ais berbulan-bulan, jadi adalah lebih baik membuat korban dan membahagi-bahagikan kepada mreka yg betul-betul memerlukan...cam acik tak penah lagi dapat dan makan daging korban sob..sob..sob, sian kat diri sendiri, ngapa tak layak ke apa acik ni utk mendapat daging korban...
hehehe.. mmg tak makan daging sbb tu org tak bagi... kang membazir je plak kang..
Sok balik kg. cam biasa surau buat korban, masak ramai2 n makan sama2 lagi mesra n merapatkan hubungan satu kg, jumpa kawan2 lama tu yg seronok tu..
Pikir pasal makan daging je... puasa buat ke idak?... Ada acik dengar adalah digalakkan berpuasa ada awal Zulhijjah hingga 9 Zulhijjah sehari sebelum raya....? Cam na you all dah buat.. kalau belum.. masih sempat lagi nak puasa 9 Zulhijjah.. Ikutlah amalan nabi kita Muhammad Rasullulah....

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei