Tuesday, April 16, 2013

Rezeki..Alhamdulillah

Posted by Acik Mano at 4:37 PM
Baru-baru ni acik kena pi kursus...mula2 tu memang le malas nak pi...coz tak mintak pun, lagi plak baru na lepas pi kursus....tapi boss acik kata "pi je le kak"..so pi je le..
kursus di Sungkai
 Kalu rajin petang2 atau pagi2 bleh je berjoging disini selalu acik berjoging tapi kali ni tidak coz tak ada kawan...yg nak joint sama...lebih melepak di bilik je...merehat kan badan...
 Nak main padang ada disediakan...cuma malas n rajin je le...


 hari Selasa malam pi meningkatkan ekonomi Sungkai ..pi pasa malam cari rangka ayam goreng ....RM2.00 je kalu kek Somban mau RM3.00 tau...
Itu le sebab nya nama terpilih tuk pi sini ...nak bertemu kawan2 lama...lama tak jumpa ooo,... windu 
Beselera masing2 makan...(sambil kontrol ayu)
                                          Kawan baru
                                         Ini mak yong... coming soon baby yg kedua...suka tengok ibu2 mengandung...selera je makan...

Mula berkenalan pada tahun 1995 tak silap...kawan ni baru je balik dari umrah (rezeki nak makan kurma nabi n kismis beso2 le acik tu bleh plak dia bawak datang sini...katanya saja je bawak sapa punya rezeki dia le dapat...siap buat bekal tuk laling acik di rumah lagi..."ni tuk pak  I, tah ingat lagi ke tidak kat I yg cun ni.."gelak je laling acik bila acik ulang apa yg kawan ni cakap...)...nak gelak dia cerita...Pak Arab kata masya Allah cantik...cantik kat dia... nak ngurat dia tu.....ya le Pak Arab suka pompuan yang badan besar2...dia punya bengang katanya... "gilo apo pak arab ni...bangang can ni dikato eh cantik buto ko apo"   Ngapa tak layan je kata kawan2 opis, nanti senang we all nak pi Mekah ada tempat tinggal dah...

Ada jumpa lagi sorang pegawai tu..tapi tak teringat plak nak bergambar sama...Cik Zaidah (tak silap last jumpa dia tahun 2000, kot) ...jadi penceramah jemputan...dia dah 2 tahun pencen dah...tu le dia rezeki nak jumpa kawan2 lama...semoga u all sentiasa sihat dan hidup dalam keberkatan Dia hendaknya...amin..amin..amin...

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei