Monday, May 6, 2013

5 Mei 2013

Posted by Acik Mano at 11:25 AM
Hahahaha...PRU 13....masih panas lagi ke?...Mesti le PANAS coz calon yg bertanding pilihan hati tak menang.... tak apa...ingat le apa yang kita fikirkan baik tak semestinya baik bagi Allah tala...Dia yang penentu segalanya...so terima je le keputusan yang dah ada di depan mata...PRU 14 kan ada...nanti boleh cuba lagi...so mulakan kerja dari sekarang... U all pi ngundi ke idak? Semalam acik tengok berita TV 1 ada mengatakan pengundi-pengundi buat komplian dgn pihak SPR...
     Berkenaan beratur yang panjang....yg ini memang bikin panas ooooo acik pun mengalaminya...pagi2 lagi kul 8 pagi dah tercangak di tempat mengundi...ingat kan nak cepat le...coz nak gerak ke Putraya plak pi kenduri kahwin sepupu...acik kata dah print slip dari portal SPR tu tak boleh guna ke...dah ada saluran mana ...no siri berapa...org suh beratut beratur je le...kata mamat tu...ni kena check nama lepeh tu potong nama...yak boleh le org nak ngundi dua tiga kali, ditempat lain...eheheh bukan ke kalau pi tempat lain tak akan ada nama kita...ni yang tak paham ni..
 beratur dulu ditepi pagar sekolah nak semak nama....
 mamat ni le yg kata org suh beratur, beratur je le..
Bila dah dekat sini ...ada plak polis tu kata siapa yg dah ada slip tu..tahu no siri dan saluran mana tak perlu semak trus je pi ke saluran tu....Masa ni mau rasanya acik pelangkong polis tu....dah nak dekat dah ni semak je le...kata amoi sebelah acik...ya nya kang sia-sia je plak beratur...masa ni dah lebih 1 jam beratur tuk semak daftar pemilih..dah mandi sauna fee dah acik..
   Dakwat kekal yang tidak kekal...
 tipu je tu... ni gambo selepas acik lap dgn tissu..
ni gambo lepas acik basuh dengan sabun malam tu....
tak mau hilang pun...ada lagi kesan dicelah-celah kuku....dah pu masa checak nama kerani tu ada bawak kanta lagi nak teropong jari2 kalau masih ada yang nak nipu....kalau hilang tu tandanya ada le yg telah menukarkan dengan dakwat yang lain tu....tak amanah namanya...dosa tau....
    Pengundi hantu..yang ini nak gelak...tak pasal-pasal mamat yang macam india ni dipanggik Bangla...lupa ke  u all kan Malaysia ni unik sikit berbilang bangsa dan kaum...memang sian acik tengok mamat ni kena belasah..di TV 1 semalam...
    Ada plak kes di pp...budak 19 tahun saja cari pasal....dah le tak layak mengundi saja2 buat hura hara plak...apa2 tah budak2 la ni suka bikin kecoh saja..

Pesan acik pada yang menang tu ...buat le kerja yang telah diamanahkan dengan ikhlas...Lilahitaalla

Keputusan Penuh Kersi Parlimen acik tempel dari sini


Tu berkenaan PRU...tgh palk pi Putrajaya...motif?
Di dewan Sri Siantan... tuk menghadirikan diri sempena perkahwinan sepupu Mohd Fitri...
Mula-mula tiba isi ni dulu bukti kehadiran...punya le buruk tuliasan...(coz lapo ...)
Sementara menunggu ketibaan pengantin chit chat dulu dgn sedara mara...
 ni gurgel acik dgn uwan pilah dia
 ni plak anak sedara
 mummy n abah they all
 bapa pengantin lelaki...tak sempat nak snap gambo emak pengantin plak..
 anak2 sedara dari Subang
 ummy they all n uwan Pilah
kek perkahwinan 3 biji

 Pelamin... sorry gambo pengantin tak dok plak...
lepas makan acik pi usha ni plak...Candy Buffet berminat bleh usha sini
ni yg tak bleh tahan ni...fruits dgn cokolat...fountant tu..
 
dipilih dipilih...jangan malu2..


NI plak kerja anak2 acik...tak tertahan tengok ni kena ambik gamboni kata they all...so sorang posing sorang snap gilir2 
 at last ni gaduh le plak coz tak puas hati dgn gambo yang disnap...
 "cepat le dik aku dah penat posing ni kontrol ayu.."

 "ayu le sangat"
 Bila si boboy datang mengancau...."Naim pi le ngacau je"
 "ah..."
 "Kak meh le Naim ambik gamo sama2"
 "kita buat love cam ni"..ah tak nak le
 ni plak oleaolea bawak balik...tart bentuk strawberry
 dan telur pindang...dah kopek kulit baru teringat nak ambik gambo...jadi le..

Balik rumah petang tu ..mandi terus tido..penat ooo..nikmatnya dapat tido meluruskan belakang...alhamdulilah....

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei