Tuesday, May 14, 2013

Pertemuan dua hati....kerana cinta Allah

Posted by Acik Mano at 10:36 AM
Kan dah kata ...kalu dah jodoh tak kemana...Ini cerita anak sedara...adiknya(angah) telah ditunangkan tahun lepas...then tahun ni nak kahwin dah... so we all adik beradik mencadangkan mengapa tak disekalikan dengan along????
Mana ada calon  tolong le carikan......nanti lepas balik haji bleh le kahwin...
So pakat le pak sedara n adik beradik carikan....dah ada 2 calon...
pesan uwan...nanti di sana mintak pertunjuk daripada Allah mana yang terbaik...
Yoh lah uwan..
Lepas balik haji...
Cam na long, mana satu pilihan?
Satu pun tak ado mak su...yang datang dlm mimpi org lain yg tinggal setaman  along tu...
Sebelum ni tak ponah nampak ko budak tu...
Tak ponah ... tup2 balik haji tu ari tetibo pekonan plak...dio pagi2 ngajar tadika..malam2 ngajar budak mengaji..
Apo tunggu lai,samba yo lah....
Tu la tu...semoga Allah permudahkan...
So pada 1 Rejab @ 11 Mei yang lepas mereka selamat di ijap kabulkan di Klang...
Along punya bangga ...."Mak along bagi hadiah yang paling bosa tuk omak sempona Hari Ibu..."
Apo bondo eh?...
MENANTU"...pandai along cari menantu tuk omak...samo yoh bosa eh...(kata2 dari mak2 sedara...coz family along semuanya kecik2 belaka....we all ni yang besar2@comel2 le sangat)
Tak caya..meh tengok gambo...

kan kecik je mak nya...
ni kan sesuai sama saiz...
 pengantin buat lawak...nak sarungkan rantai leher tak dapat coz berpintal-pintal...tu le dah kata ngapa tak diletak atas dulang senang le...ni pakai seluk poket je kan dah berpintal-pintal...sib bik adik sayang sabo mengunggu....
(...saja buat cam tu, supaya belajar bersabo )
Diantara hantaran...



gambo tak sharap coz guna tepon cap ayam je...bleh plak kemera tinggal depan rumah ..acik plak charger teringgal...bateri kong so senyap je le....sepupu sepapat yg suka snap2 gambo pun tak bawak kemera....

Rombongan daripada pihak lelaki ...dari gemas 
sirih junjung

 bunga daripada gambir
bunga daripada kapur
 adik pengantin lelaki
 pak sedara n bapak pengantin lelaki
 mak tiha n Mia
 Uwan
 acik n pengantin lepas akad nikah
pengantin pompuan dengan familay belah lelaki...kan kecik je maknya tu...

Pada malamnya ada majlis katam Quran n Qasidah...we all balik rumah penginapan (home stay-kalu ikut SDSI tak boleh panggil home stay coz tak cukup pakage....)di sini kalu u all terlepas pi Rantau Panjang , Klang boleh ctc tuk duk sini..murah je RM40.00 semalam...dekat pantai bleh gi kelong tuk memancing...



Hari Ahad nya pak...
duk lepak2 sambil layan FB sementara tunggu pengantin lelaki bersiap....penambahan rombongan dari pihak lelaki mak2 sedara n sepupu 

 kek perkahwinan ....

 bunga telur merah putih...telur asin ...wajib balik rumah buat  bubur baru sedap makan
Petang tu we all menguasi pelamin...coz di rumah we all nanti tak buat pelamin...hehehehe..
mak

alang

along

mak ngah n induk

jiran sebelah rumah

mak su

jiran 

sepupu...nakal...dia ingat nak buat mainan ke duk tuang air mawar banyak2..
uwan..merestui cucu....dgn bangga nya along bagi uwan cucu menantu pompuan yang pertama...

selamat sudah.... tunggu 24 n 25 ni di Gemas plak kita bergolek....



0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei