Tuesday, June 25, 2013

Pertemuan dua hati ...kerana Allah..(samb part 2)

Posted by Acik Mano at 9:20 AM
Wah sempat gak buat sambungan tajuk ni..ingat kan dah lupa maklum lah dah sebulan berlalu...yang ini siaran dari rumah pengantin lelaki @ majlis perkahwinan adik perempuan... tapi sayang gambo2 ter delete plak coz memory tepon cap ayam acik tak cukup, dah tu pi plak majlis perkongsian Ilmu Imam Muda Asyraf Ridzuan. pi le tape ceramah dia...habis semua gambo2 dan nyanyian qasidah yg acik ambik habis terdelete..uuuu...jap ha acik sekodeng kat FB anak2 sedara ....tak pa le gambo ni je they all tempel...tak boleh le nak cerita tentang we all buat sambal daun kayu (bertempoyak)..tak tadi bleh kenalkan daun2 yang digunakan...ni nak cerita gambo tak ada...tentulah daun semuanya hijaukan...tapi rupenya lain-lain...

Nak tunjuk gamo ni...ni versi anak sedara ...versi acik lain...ni le buat tempat sambik2 gambo...memang tak buat pelamin...coz anak sedara deduanya tak mahu..at last ada plak yg tanya nak ambik gambo kat na?   Hehehe acik kata pi kat railway ketapi...kalah cerita Bolly, tentu cantik punya...anak sedara marah ...takkan le nak pi belari ke situ....
pi berdiri kat situ...peh tu panggil sapa2 nak ambil gambo..lai lai lai.(rumah abang dekat dgn stesen ketapi Gemas, la ni dah cantik dah stesen tu bila di up grade...)
Pengantin selepas akad nikah...tu pengantin tu tak mau berandam...so anak sedara je yg touch up sikit2...Acik? pemantau..tolong tengok..
kan kata buat tempat ambil gamo...so ambik gambo le..tak rugi le acik sebok menyebokkan diri membuat sesama anak2 sedara petang Jumaat tu...apa yg tak ada terus pi kedai ...sambar..
laku gak tempat ni..



Ni pak sesi makan-makan sambil bergurau kedua-dua pasangan pengantin...punya le tinggi tukang gantung bunga gantung bunga dibelakang tabir tu...

Ni je gambo yang dia tempel di FB nya...
tak po le...
ni ada lagi cerita tetang majlis perkahwinan anak sedara..anak kakak plak
Ni acik in progress berkerja dengan telur-telur...
 Hajat mak pengantin dan main 'ba cak' di sebalik pokok pisang berbunga telur..
sampai ke kul 1 pagi lebih membelek benda ni...terima kasih Rahmah(tak sempat snap gambo dia...dia pemalau.)..puas hati bila dah siap ..coz uwan berpesan siapkan tau sok pagi nak tengok dah siap ...hehehe uwan cakap cam tu je ..tapi rasa kecut perut tau..punya le power kata2 uwan...sebenarnya uwan terkenag zaman2 dia dulu...dia kata org dulu2 buat cam ni gak tapi letak dalam replika sampan...namanya lancang..kira sesuai le bunga telur ni pun buat rupa sezaman dulu ..go green guna kertas jagung je...(idea adik pengantin)
 Mereliasasikan hajat mak pengantin...
nak gelak ada juga,ada yang tanya ni pakege ..bunga telur dengan pelamin ke?..hehehe ada rupa ke toke pelamin ke acik ni???
Pengantin yg sweet
Acik n anak nak interprame gak..(perut tolong suruk...ni kedepan coz baru makan pai..nasi dagang )

sempat ambik gambo mamat jambo pakai baju jambo (gambo ni mak sedara dia suh tangkap)

mak sedara suka tengok mamat baju jambo

uwan n mak sedar sabo tunggu majis bermula

adik pengantin....tak tinggal dengan tinga mickey dia...

ni tompang interprame gak...innai yang telah ditempel kul 2 pagi..ngapa ko penya pekat ? ngapa ko punya cantik je...ngapa aku punya tak cantik meleleh je inainya..???

part ni acik suka ...sweet corner...warna apam polka dot tu acik suka

pasangan pengantin  diapit ke pelamin

sweet je diatas pelamin

senyum memanjang

lapo dah ni bila nak makan ...u all udah2 le tu snap2 gambo...nak makan ni

suka dia buat cam ni..baru org tahu nama pengantin


kek perkahwinan ... pink..tengok je..tak potong pun


okey u all ...didoakan sabar menempuh kehidupan alam rumah tangga, sentiasa memberi...ini adalah satu permulaan kehidupan yang panjang...semoga berkekalan ke syurga...amin..amin...amin...

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei