Thursday, February 10, 2011

Berat sama d pikul...

Posted by Acik Mano at 10:09 AM
Teringat plak pada lagu Wonder Pets....(alih bahasa)....
lagu ni sangat popular time acik krusus dulu, bila smua group kena buat jingle kumpulan.... teriang-iang lagu tu...smua nak ikut stail lagu ni...acik yg tak berapa suka pada mulanye jadi tersuka plak....

"Apa yang penting ? Kerjaaaaa samaaaaa? "

Kring! Kring!
Telefon, telefon berbunyi
Telefon, kami datang
Telefon..telefon berbunyi
Ada haiwan dalam bahaya
Ada haiwan dalam bahaya
Ada haiwan dalam bahaya di sana

Apa yang penting kerja sama
Apa yang penting kerja sama

Wonderpets, wonderpets, kami datang
Membantu anak haiwan dalam kesusahan
Kami tak besar dan kami tak kuat
Bila bekerjasama semua jadi mudah

Heyy.. wonderpets.. Yeyyyy



Selalunya kita tak perasan apa2 kerja ke, tugasan ke yg sepatutnya dibuat bersama-sama 'kelik' lain, kita 'borong' sorang....
bila dah siap keja mula le cte pd kenkawan (atau bangga diri), aku buat sorang je tau (konon nak tunjuk hero le kot), org lin buat tak kisah je tau....
tapi bila disemak-semak balik hasil kerja dia sbenarnya ...'hampeh', tak berkualiti....
cuba kerja sama, hasilnya akan lebih 'tip top' dan meminimakan kesilapan, cuba 'distribute' kerja pada rakan2 lain.
Bukan maksudnya dah agih2 kerja kite relax, bukan cam tu.... sama2 buat kerja tak salahkan dan ini akan lebih harga menghargai kewujudan rakan2 sekeliling........untuk kejayaan semua...
tak de le rasa mcm rakan2 tu dibuat cam 'left over'(huahuahua...)... bila semua kerja selesai dgn 'tip top' bleh sama2 gi 'selebret'....

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei