Thursday, February 10, 2011

KH

Posted by Acik Mano at 10:30 AM
Bebudak sekarang ada subjek KH---Kemahiran Hidup.... time acik dulu tak de subjek ni de.... yg ada kelas petukangan ngan kelas masak2, jahit2 .... budak lelaki masuk kelas petukangan dan budak pompuan kelas masak2 n jahit2 lah...
sekarang tak kira laki ke pompuan ke, smua dah sama .... last week end nolong anak yg kecik wat projek KH dia dr brg2 terpakai...
sebenonye kan rajin na acik ni nak buat, silap2 kang bukan projek sekolah anak de...jadi projek kerastangan acik plak...
cam na pun acik suh dia wat sendiri n jahit sendiri, cam biaso le acik jadi 'mando'..eeeeee ni 'mando garang' ni...belajo2 le nak guna mesin jahit mama tu nnti senang kalu ada pa2 yg koyak ke, nak tampal ke...bleh dah suh dia buat sendiri...
meh kite nengok hasilnya...
 Ni le hasil kerja dr seluar terpakai.... berubah wajah jadi beg ranggi....
Tali beg tu dia 'tibai' sis dia punya... kata dia ni belum siap lgi, nnti d school kawan2 lin akak 'touch up' lai dgn benda2 lin.... part tu x pat snap le coz dia trus hand it to her teacher...

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei