Monday, March 7, 2011

Bertuah ke???

Posted by Acik Mano at 8:07 PM
Rajin le acik gi mesyuarat PIBG sekolah anak acik... sebenarnya meeting ni penting, tuk membuat keputuasan, so kena le attend lain le kalu ada hal yg lebih penting...
1st time jumpa mesyuarat buat cabutan bertuah... eeeee bertuah ke acik ni pada majlis tu??? Lagi satu punya le 'lonjan' menunggu... dr kul 8 pagi acik datang, kul 2.36 ptg baru selesai ..... sib baik dah b'fst nasi goreng, n bawak air kosong....kalu tak mo 'kebuluran' ...

Sambil nunggu VIP datang rasmikan we all dlm dewan tlah dihiburkan dgn kumpulan chak-lempong sekolah... not bad students ni... congrat pd guru penanung .... Ni yg anak acik nak masuk ni, tapi tak pat coz katanye muzik2 ni tuk class budak2 pandai je... dia kena mmbik lukisan... sian anak acik mmg dah le dia tak minat nak lukis2 ni, tambahan dia tak pandai langsung... pa2 adik dia yg jadi mangsa tlg dia buat...tapi kalu bab muzik2 ni bagi le pada dia.... (ikut mak bapak le ni... dr kecik2 dah masuk kumpulan joget... kahkahkah...) tak pe le tak joint muzik... kang penat plak tinga agik dok dengar dia nyanyi je...
Pasal bertuah ke taknya.....rupa2nye tak bertuah pun... perut je yg bertuah... dapat makan mee goreng dgn karipap....karipap pun tak sempat sambar, dah habis....ingat nak tibai guru2 nye... tapi segan le plak coz dah tertulis 'Jamuan Guru'... but ada gak yang selamba badak je ambik... ye le tak cukup tuk ibubapa... teringat-ingat palk karipap tu, cantik bulat je... dah 2 ari duk terpikir tetang karipap tu, ya le lama gak tak pekena karipap... rasa2 nanti time cuti sekolah bleh buat kerahan tenaga buat karipap dgn kids....nnti bleh tunjuk karipap acik d sini, montel ke tak cam karipap meeting tu...

Kalu le jamuan guru n ibubapa disekalikan cam na ya... bleh tak agak2... coz kan ke mesyuarat PIBG ni semuanya sama, kan ke ibubapa n guru kena bercampur gaul...baru le mesra kan?? kan?? kan?? ... bak kata pepatah..."tak kan hilang bisa ular menyusur akar"...ada betul ke??Ke takut2 guru tak pat makan coz sebagai tuan rumah kena dulukan tetamu le plak...

Kepada guru n parents yg dapat lucky draw.... congrat ya pd semua...
Ni no tak beruah acik...

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei