Monday, March 7, 2011

Nasi Ayam...

Posted by Acik Mano at 11:46 PM
Ari tu singgah le di kedai anak sedara kerja...sbb time mkn tengahari dah terlangsung waktu... nak kata nak makan tengahari ke...makan petang tak pasti le.....sbb nak cepat bleh makan so oder le nasi ayam... nasi ayam nye beza dari nasi2 ayam yg acik penah makan atau acik buat sendiri...bila mula nak nyuap anak sedara kata... cam na sedap tak... ni saya masak tapi tak penah makan pun...
ni cam na punya chef ni... dia masak ikut resepi suka ati katanya tapi dia plak tak makan... nampaknya dia telah mendapat talent nenek dia... mmg sedap anak bujang ni masak...
acik tanya apa komen org2 yg datang makan ... they all suka, sbb terasa ramuan2nye...
ingat nak minatak resepi...apa ke benda yg dia letak.... tapi boss dia panggil plak, then hubby pun cakap, ala tu pun nak tanya ke...cam tak biasa masak, kalu cukup ramuannye sedap le... eeeee : ) tu le hubby ku...
dari pengamatanacik nasi ni kena tukar nama lain dah ni... nasi ayam berempah.. tapi nanti org ingat ayamnye plak ada rempah, yg berempah nasinye... bukan rempah kari atau rempah kurma nnnnooo... rempah penumis...
dah telek2 dah...
....kayu manis...dia patah2kan kecik2....
....lada hitam...sebiji-sebiji...
.....jintan kasar...
.....halia... yg ni dimayang halus...
acik saja je gigit remaph2 ni... bahagia tul rasanya dlm mulut....
bunga lawang n kengkih tak jumpa plak... memang sedap nasinya...
so u all telek2 nampak apa2 tak???

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei