Monday, May 9, 2011

Cendol vs ABC

Posted by Acik Mano at 12:03 PM
Dah dua tiga hari panas...panas melenting tu...bila pekena minuman sejuk...(fuh..terasa-tasa plak masuk ketekak)..bahagianya, hanya Allah yang tahu...

Semalam semasa hubby cuci kete...terpadang le gerai ni.. kebetulan kids pak nak minum sesuatu yang sejuk dan menyamankan ...so laju je kaki melangkah ke situ...
Masing2 dengan selambanya ambil tempat duduk...cari yg sebelah tepi supaya dapat tiupan angin sepoi2 bahasa...(lagi syahdu ooo bila pekena cendol..)...
muka kepanasan dan menahan kesabaran ABC terhidang
 Adik tukang ambik oder datang...dengan confidencenye...cendol 2 ...ABC 2.. 1 cendol bungkus...maaf kak cendol habis..yg tinggal ABC n sirap je...apa ke benda pekena sirap...di umah leh buat sendiri..
Call hubby cendol habis...mungkin disebabkan terkilan cendol dah habis dia trus letak tepon...hampeh tak sempat nak tanya, kalu ABC bleh dijadikan replacement...

sabo2 tak lari de ABC tu...

cheft sedang perhati apa2 benda yg ditambah dlm ABC...

mabeles...guna santan, bukan susu..lemak manis

























Tuk tidak menghampakan tekak, semuanya oder le ABC, then 1 dibungkus tuk hubby (walau pun tidak diminta...)....so dengan hati yang berbunga elder kid hantar le ABC bungkus pada papanye...habis gak dia minum...tu le jangan sombong...
Actually acik tak penah minum cendol atau ABC di gerai ni...but ada penah dengar kawan2 kata sedap cendol dia banding dgn  Leman Dawi acik tak pat kata pa2 le coz selera masing2...bagi acik memasing ada keistemewaannya sendiri...
ikut tekak acik tak pat kata pa de coz blum dapat rasa lagi Cendok Karim ni...tak pa blum rezeki nak try.. nanti acik datang usha lagi cendol nye...

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei