Tuesday, September 27, 2011

makan ..makan ..dan makan..

Posted by Acik Mano at 11:46 AM
Ya la kan masih di bulan syawal lagi.. gi sana gi sini open house.. org dah jemput..tak pergi nanti kecik ati plak kan..paling tidak menyambung silatulrahim yg semakin longgar.. tanya kabar kawan2 dan sedara mara yg dah lam atak betemu...bukan open house je di bulan syawal mi.. org kenduri kawin pun ramai gak...
last saturday acik berkesempatan le gi kenduri kawin rakan se pejabat.. tu pun acik buat muka tak malu nak joint they all..tq Cik syima kerna sudi menempelkan acik di kete c.syima..
dlam kul 2 ptg kot we all gerak dr ssomban duo ke majlis menyambut menantu .. akak siti esah ex kawan sebas berulang alik kerja dr somban ke putrajaya.. akak esah ni dah dapat tukar ke somban dah.. menantu dia seopis plak dgn acik.. so memang nak sangat pi kenduri kawan ni.. nak gi ke kedah tak termampu..so bila kenduri sambut menantu di soman berpeluang le nak gi kenduri menyambut menantu akak siti esah..tahniah akak dapt menantu yg cantik mais... alhamdulilah sampai gak hajat..
Majlis diadakan di DEwan Maktab Perguruan Raja melewar.. so time datnag tu parking dah penuh.. yg tak penuh di tempat paring berbumbung pensyarah je yg tinggal .. so memasing berlagak le.. parking disitu..
Meh kita tengok ...Cik syima sapu paring pengarah...ada potensi dah .. ada rezeki lah tu nanti.. amin acik doakan..
cik puteh cik syima
Ni kete cik noor.. bercita tuk menjadi tim pengrah 2 plak.. kalu nak kena usaha gigih le kan..pasti berjaya..
Cik Mas plak merangkap sebagi Ketua Jabtan hel ehwal Agama tak silap le.. sesuai le tu cik Mas..
kan apa2 tompang berteduh jap je...sementra we all bertemu pengantin n makan..
Bagai Pinang dibelad dua.. manis n gagah pengantin dengan baju color grey..
aduh ayu dan sweetnya ana..berseri2 wajah manisnya..

sesi potong kek n main suap2 kek..













Tak ketinggal gak bergambar dgn pengantin.. selepas ni  tunggu jemputan dari dua  gadis yang berbaju merah yg berdiri di sebelah kanan dan gadis yang berbaju bunga hijau duduk di kiri pelamin.. amin acik doakan masa u all pasti tiba jua...




Semasa nak balik tersempak plak dgn kawan lama..lama sangat tak jumpa dgn kawan sorang ni.. so possing2 le kejap.. dgn cik wan gadis terengganu.. kalu blaik trengganu kirim beli losong  ya..
muah.muah.. muah.. miz u.. dear..

Slepas tu we all gerak pi Taman Bukit Markosa plak.. jemputan dari rakan seopis gak..
majlis resepsi sebelah rumah lelaki..  majlis akad nikah mereka dibuat tahun lepas di Sarawak disebabkan pengantin ada komitmen memasing2 so resepsi umah pengantin dibuat tahun ni....so tak de kekok masa sesi fotografi.. pengantin sentiasa memberi possing yang ala2 manja..
Suka tengok they all.. manis dan manja ...Sama cantik sama padan..bagai cincin dengan permata..
sungguh manis walupun berbusana hitam..




sempt lagi possing2 dgn pengantin

sweet..pengantinnya

semoga berkekalan ke akhir hayat..
Hari sabtu tak habis gi umah kenduri je.. jalan lagi gi ke..somban 2 ..ke ...
Slalu kalu ptg2 round2 di taman2 yg terdapat di area Rasah Keman Soman 2 , teringin gak nak masuk area org load.. tercapai gak hajat pd ari tu.. ya le kawasn they all ada guard.. mana leh main terjah je.. la tak de plak snap apa2 gambo di kwsan perumahan ni.. uuuu..lupo plak acik..tak de bukti acik dah terjah kwsan tu..
Peh tu dlm kul 6.30 we all gerak pi Taman Pancur Jaya plak.. jumpa ex rakan seopis .. yang dah pencen..
mula2 yg menaik perhatian we all ialah si Salim ni.. geram..
neeza nak bawak balik

muka sedih kena kurung

macam kapet bulu dia..geram.. agak2 5kg ada ni..







Kawan2 Salem yg lain..tapi tak tahu nama.. Dato' kata dia tak ambik port..yg selalu jaga Datin dan anak2 dia..

Walupun we all datng secara mengejut.... tapi Datin sempat lagi menyediakan pelbagai juadah.. Bihoon goreng, Soto, Nasi Impit n ayam goreng..mmg maebeles le sambal kicap Datin..







 Sebelum balik dapat hadiah plak lagi.. telur omeh..dalamnye full of chocollate..

Setelah berpenat-penatan makan we all pun mintak diri le plak.. tu pun dah kul 8 masa tu..
waah2 ceria kekenyangan

termenung mendngar celoteh cik ecah ..tu muka mengantuk le tu coz dah kenyang..



































 
tanya jalan ..cam na nak balik putrajya
Sebelum melangah keluar dari gate sambung lagi sembang berkenaan kucing lagi....
Niza ada hati nak kidnapp si Salem ni.. Datin kata nak ambik lah..tapi niza nak yg anak.. yg bapak ni dah dimandulkan oleh Dr. yang bagi kucing ni pada Datin.. so niza tak jadi nak bawakbalik..
We all balik rumah ari tu dgn wajah2 yg ceria sbb misi tercapai ..alhamdulilah...

2 comments:

♥wAwA♥ on 13:23 said...

yeayy dpt ngok pic ana kawen...cunnya dia..cik hani pn cantek giler!

Acik Mano on 14:30 said...

semuanya cantek2 ya le raja sehari mesti le cantek ..

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei