Tuesday, September 13, 2011

UPSR 2011

Posted by Acik Mano at 10:03 AM
Hari ni mula le anak2 Tahun 6 menduduki Peperksaan UPSR...mula hari ini 13-15 Khamis ni... sekarang ni pasti guru2 Tahun 6 dan ibu bapa kecut perut..(anak2 yg nak peka relax n buat 'dek'je..) Acik tak kecur perut pun.. so far tengok anak acik ni study tiap2 malam dan buat study group lagi di umah okey je.. mana2 yg tak pasti acik le jadi ciktu tak bertauliahnye..

Leh plak mlm tadi dia kata takut nak peksa.. Acik tanya.. dah study lum? confident tak? semua jawapn +ve.. so Akak cakap kalu cam tu nak takut apa lagi.. tawakal je pada Allah, dah usaha apa2 keputusan exam tak kisah le.. dah itu ketentuannya yg penting usaha dulu...

So dia masuk bilik,ambil towel, mandi, solat Maghrib.. then makan.. nak study katanya.. tak sampai stengah jam.. acik tinjau bilik dia.. ni ha kerja dia.. study atas katil.. ni tido ke study..sat lagi tumbang le tu..tanya buat apa.. study le.. ya ke.. oo bagus bbuat revision soalan2 tahun lepas.. GOOD LUCK ANAK MAMA..semangat tul nak gi exam dia pagi ni..

3 comments:

SuhaZainul on 15:50 said...

gud luck for ur exam.. do the best!! (=

ain dzaya on 10:11 said...

gud luck tu anak acik...jgn notty2 yer nk exam nie...hehehe

Bittersweetflavours on 10:19 said...

yg kecik ni acik tak berapa nak kisahpun.. coz dia cerdik bawak diri n pandai berdikari..

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei