Monday, October 24, 2011

Sambil selam minum air (dan lagi..)

Posted by Acik Mano at 4:22 PM
Last week Acik berpeluang gi ke tanah tinggi memang cantik weh tempat ni.. sejuk lagi.. ke mana lagi kalu tak di Cameron Highland.. ikuti program dari PPNN9 le.. terima kasih kepada pegawai2 yang menjemput Acik joint..
Lama dah tak jejak CH ni.. tak silap tahun 1982 kot (kalu tak silap le..)
We all gi dgn car poll ..bertolak kul 2.30ptg.. sampai sana kul 7.30 mlm..berhenti dlm 1 jam di Tapah..sepanjang perjalanan hari hujan....Nak story 1st time Acik merasa makan ice cream goreng.. yang ni ice cremnya perasa coklat.. garing diluar dan sejuk nyaman didalam..

bleh le rega Rm2 hinggit je..

comel je sebelum dingam lagi..cam rupa burger malaya plak..

sedap gak.. bila tengok gmabo ni anak2 pulak mintak acik buat.. uuu macam rajin ke nak buat....
Sini le Acik duduk 2 malam..


TQ en. Google..

We all duk diHeritage, di Tanah Rata.. not bad le ..bleh le..sini Acik duduk..  u alla mesti tertanya apa ke program nye kan.. ni program tuk latihan  pembanci, mlm tu ada le buat sesi ice breaking sikit ..dan sesi suai kenal..They all kena tulis nama dan lukis gambar rakan sebelah dengan guna tangan kiri bagi yang kidal plak kena guna tangan kanan...so ni le hasilnya..not bad le terror gak they all..






. ... then kena explain sikit berkenaan rakan yg dilukis gambo nya.. time ni le terbarai ketawa dan senak perut dek ketawa dgn perangai memasing..macam-macam ragam ada..
Pada keesokan harinya sesi petang tu selesai kul 5 ptg.. so gi le ke Brincang jap tengok2 apa yg ada..ni program tuk ibu2 je.. 

banyak anak2 patung.. beli tuk anak2 kecik cantik ni..

strawberi ..wajib le ada kalu gi CH ni..yang ni 1 5 hinggit..

booties ..catik gak..bleh try buat cam i next time..

Edrin yg suka berposing..

yang ni dipanggil gak buah cinta..rasa cam honey dew tapi tak manis..tawa hebeh je..sebesar buah  passion fruit

ni ex je nak ambik gambo.. tak beli pun sayur2 ni...

tertipu dgn helah penjual.. beli bunga kering ni konon dah diletak pengawet tahan selama 2 - 5 tahun.. apo pun tak ado.. lebih baik beli yg fresh tahan gak 1 minggu..ni beli je dah layu.. mati2 kena tipu..



seronok tengok bunga2..

warna2 yg cantik sejuk mata memandang..

one of our pilots that day..

cantik lavender ni..

yang ni baru beul bunga kering memang leh tahan 2 tahun..

begaya sakan dgn bunga yg dibeli..

macam2 warna rose yg ada.. pilih n bayar je le kalu pekenan..

nak gak posing dgn bunga..(org yg pegang bunga tu tertipu oleh apek penjual bunga..)

ada jeruk strawberri dan cordial

suka tengok merah2 je yg banyak dlm kedai ni..

purse..klip rambut.. bag2 tuk anak2 kecik..cantik2..

belon bentuk strawberi ni un cantik gak..dgn adik2 N9

baru tahu rupa sebenar carrotnye batang/daun

baru ari petama bonet keta dah penuh..

To be con't ya..soknye gi man aplak??









2 comments:

me_blueberries on 15:20 said...

syoknya.... last pi camron tahun 2008...lamanya tak jejak

Acik Mano on 12:36 said...

pi le lagi.. pegi time tak hujan best sikit..time akak pi tu musim hujan.. jap2 hujan tak berapa nak syahdu nak berjaan.. kan jauh pun tak sampai 3 jam dr umah leh sampai dah..

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei