Thursday, January 17, 2013

GIGI or GUSI

Posted by Acik Mano at 9:57 AM
Dua tiga hari ni ... tah napa gusi acik ada problam plak... ada darah kuar..tak le banyak tapi mennaggu jak le.. rasa darah dlm mulut...ce le check gigi ngapa masalah... ooo ada karang..kalu karangan bunga cantik gak ni plak..so ni le sebab nya..tapi selama ni ada gak plak tu, tak bedarah pun gusi acik...ingat2 lasat skali buat skaling lasat 5 years le.. lama dah tu... masa tu pi klinik bayar.. RM 80.00 acik kena ..bleh plak Dr. tu kata ni sepaptutnya RM120.00, sebab acik pegi dgn kezen acik dia yg cadangkan Dr. tu pada acik so dapat le diskaun..Alhamdulilah.... kan apa malas nak pi klinik kerajaan ..coz pi kena buat temujanji dulu... lepas tu agak2 1 minggu lepas tu baru buat skaling.....(habis cuti acik cam ni)... lagi satu Dr. tu buat okey je....tak kasar2...mungkin klinik kerajaan org nak dilayan ramai Dr. plak terhad tu yg they all nak cepat tu kot....ni nak pi klinik mana plak ni lepas ni.... bleh gak cuba klinik gigi baharu di Somban 2 tu.. kok tak pun bleh je gi klinik bayar di Somban duo gak, laling acik dah biasa dgn Dr. tu...bleh gak try..tapi Dr. lelaki.. dia tak de Dr. pompuan... cam na...tak pa le ..Dr. pakai sarung tangan plastik kan..
nak gigi putih cantik cam ni..(tak perlulan buat bleacing) gambar ambik dari sini

Bagi acik gusi dan gigi sihat dan baik dan okey dah.. dan tersusun cantik serta boleh digunakan dengan cara sepatutnya...Alhamdulillah..
Setelah dicari-cari jumpak plak info... so lepas ni kena kurangkan makan sweet...(tah ngapa lately suka sangat makan sweet, dulu mmg tolak terus..coz lepas makna sweet tu rasa macam nak tercabut semua gigi )
kena makan lebih buah2an dan sayur2an kurang vitamin C gamaknya..hehehehe... pulun makan oren, jambu batu....

0 comments:

 

What Ever... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei